Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Ο επιχειρηματίας από το Καμερούν και η περιουσία που "εξαϋλώθηκε"

Διαβάστε για τον ρόλο του Έλληνα επιχειρηματία από το Καμερούν στην υπόθεση Τσοχατζόπουλο. Η σχέση του με το νεοκλασικό της Δ. Αρεοπαγίτου και η περιουσία που "εξαφανίστηκε"

Οι δικαστικές αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι του Έλληνα επιχειρηματία από το Καμερούν με την offshore εταιρεία Nobilis. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε αγοράσει και αυτός το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο αργότερα πέρασε στα χέρια του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Όπως αποκαλύπτει το "Βήμα", οι αρχές διερευνούν τον ρόλο του μυστηριώδη Έλληνα από το Καμερούν, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε το 2001 περίπου 400.000 ευρώ για την αγορά του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμέσως μετά κατά ένα περίεργο τρόπο τα περιουσιακά του στοιχεία "χάθηκαν" και βρέθηκε να πεθαίνει στα 79 του πάμπτωχος στο Καμερούν.

"Έτσι, δικηγόροι και άλλα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, για την ζωή, την οικονομική «κατάρρευση» και τον θάνατο του επιχειρηματία", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Πρόκειται για τον εκλιπόντα Στέλιο Αρβανίτη, ο οποίος εμφανίζεται ως ο εντολέας - το 2001- για την δημιουργία της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis, προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην αγορά τμήματος του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, το οποίο κατέληξε στον πρώην υπουργό.

Ο 79χρονος επιχειρηματίας την δεκαετία του 60 ήταν υπεύθυνος ασφαλιστικής εταιρείας και αργότερα, μετά από πρόσκληση του αδελφού του, έγινε μεγαλέμπορος καφέ στο Καμερούν κι είχε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο της αφρικανικής χώρας.

Όπως είπαν στενοί συνεργάτες του στην εφημερίδα, "εκείνη την περίοδο ο επιχειρηματίας είχε δημιουργήσει τεράστια περιουσία και έτσι προχώρησε, την δεκαετία του 80, στην αγορά πολλών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο Χαλάνδρι με την χρήση της υπεράκτιας εταιρείας "Kolex". Ακόμη προχωρούσε σε καταθέσεις μεγάλων ποσών και σε χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Ελβετία με την βοήθεια δύο ελλήνων υπαλλήλων στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα. Ο Στέλιος Αρβανίτης ποτέ δεν είχε γνωρίσει τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον μόνο πολιτικό που ήξερε ήταν ο πρώην βουλευτής της Ενωσης Κέντρου Νίκος Αναγνωστόπουλος"...

"Ολα αυτά που συμβαίνουν εκείνη την περίοδο είναι για μένα ένα μεγάλο μυστήριο" εξηγεί ένας εκ των στενών φίλων του 79χρονου. "Ποτέ δεν καταλάβαμε πως και γιατί εξαφανίσθηκε η περιουσία του. Ποτέ δεν μας έδωσε κάποια εξήγηση. Επιπλέον φάνηκε να αγοράζει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την συνεργασία της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, μιας δικηγόρου και ενός πολιτικού μηχανικού από το περιβάλλον του κ. Τσοχατζόπουλου, ανθρώπων που ποτέ δεν είχαμε ακούσει κάτι γι αυτούς και δεν φαινόταν να τους γνώριζε.

Άλλους δικηγόρους, άλλους συμβολαιογράφους και άλλους μηχανικούς χρησιμοποιούσε στις αγοραπωλησίες του. Ακόμη, φαινόταν να καταβάλει μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανακατασκευή του κτιρίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ ήταν βαριά άρρωστος. Τότε τα μόνα έσοδα του ήταν από την αποζημίωση για το δυστύχημα που είχε ως συνέπεια τον θάνατο της συζύγου του. Επιπλέον τότε είχε αρρωστήσει βαριά από καρκίνο. Τελικά πέθανε πάμπτωχος, το 2006, σε ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Φαραντάτων στα Πατήσια"...

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα αναφέρει τέλος ότι τα τελευταία χρόνια ως δικαιούχος της Nobilis εμφανίσθηκε και ο οδοντίατρος από το Μαϊάμι κ. Νίκος Γεωργουλάκης, που ήταν συμφοιτητής της ήδη προφυλακισμένης λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.





news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου