Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μιτ Ρόμνεϊ: «Ο Ομπάμα μας έκανε σαν την Ελλάδα!»

Σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία αναδεικνύεται η Ελλάδα, η οποία, στη συντριπτική πλειοψηφία των αναφορών που γίνονται σε αυτή, χαρακτηρίζεται ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Έτσι, η χώρα μας είχε την... τιμητική της στην προεκλογική διαμάχη του επικρατέστερου υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ, με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σε ομιλίες τους στο Οχάιο και τη Νότια Καρολίνα.Οι δύο υποψήφιοι εστίασαν στο οικονομικό προφίλ του καθενός, με τον Ομπάμα να υποστηρίζει πως ο Ρόμνεϊ... τρώει με «χρυσά κουτάλια» και η περιουσία του εκτιμάται σε περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια.

Από την πλευρά του, ο Ρόμνεϊ κατηγόρησε τον Ομπάμα πως οδήγησε τις ΗΠΑ σε υψηλή ανεργία, ενώ, στα επιχειρήματά του, επικαλέστηκε και την Ελλάδα, σημειώνοντας: «Μην περιμένετε να δείτε τον Ομπάμα να στέκεται μπροστά σε (αρχαιο) ελληνικού ρυθμού στύλους. Δεν θέλει να θυμίζει σε κανέναν (Αμερικανό ψηφοφόρο) την Ελλάδα, ακριβώς επειδή μας έχει οδηγήσει, ώστε να γίνουμε σαν την Ελλάδα».






protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου