Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βίκυ Σταμάτη: Διαχειριστής της περιουσίας μας ήταν ο Άκης

Η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου περιλαμβάνονται στα πρόσωπα στα οποία έστειλε κλήση για απολογία ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr, ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλής που χειρίζεται την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού, έχει ήδη στείλει κλήσεις προς απολογία σε δέκα ακόμη πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αναφέρονται στο πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου.


Πρόκειται για την σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, τον αδελφό της Παναγιώτη Σταμάτη, την θεία τηςΑικατερίνη Σταμάτη, την κόρη του Ά. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, τη δικηγόρο Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα τουςΝικόλαο Γεωργουλάκη, Παντελή Ζαχαριάδη, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και Ευτύχιο Ατσοπαρδή.

Και οι δέκα, που αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στη διακίνηση μαύρου χρήματος που αποτελεί πρώην δωροδοκίας, μέσω του δικτύου των offshore που είχε στηθεί («torcaso», «nobilis» και «bluebell», κ.ά).

Από την πλευρά της, η Βίκυ Σταμάτη όλες τις οικονομικές συναλλαγές της οικογένειας στην ανωμοτί κατάθεση της ενώπιον των εισαγγελέων τον Ιούλιο 2011.
Για το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τον τρόπο, που το απέκτησε αναφέρει, σύμφωνα με Το Βήμα:

«Με το υπ' αριθμ. 15867 του 2010 συμβόλαιο αγοαρπωλησίας της συμβολαιογράφου Πειραιώς Μ. Κολοβού απέκτησα το λεπτομερώς στο ανωτέρω συμβόλαιο ανεφερόμενο ακίνητο επί της οδού Αρεοπαγίτου αντί του τιμήματος 1.100.000 ευρώ. Όπως προκύπτει από το ανωτέρω συμβόλαιο, χρηματικό ποσό 450.000 ευρώ είχε ήδη καταβληθεί στην πωλήτρια σε μετρητά κατά τη διάρκεια της τελυταίας τριετίας, ενώ το υπόλοι οφειλόμενο ποσό των 650.000 ευρώ επρόκειτο να εκταμιευτεί κατόπιν δανειοδοτήσεως από την τράπεζα Eurobank.


» Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Απ. Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου) συμπερολαμβανομένης και της αγοραπωλησίας ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το συγεκριμένο ακίνητο (εύρεση ακινήτου, αρχική μίσθωση, επισκευές συμφωνίες κ.λ.π.) είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου.

» Για την αγορά του ακινήτου ελήφθη δάνειο διάρκειας 300 μηνών ύψους 850.000 ευρώ και προς εξασφάλιση της απαιτήσεως ενεγράφη υποθήκη.... Ο λόγος, που αγοράσθηκε στο όνομά μου και με εγγυητή τον σύζυγο μου, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής, δηλαδή η 25ετία... Ως προς την ύπαρξη οποιωνδήποτε τραπεζικών καταθέσεων ή άλλων προϊόντων που ενδέχεται να υπήρξαν κατά το παρελθόν στο όνομά μου την διαχείριση είχε αναλάβει ο σύζυγος μου».
Όπως καταλήγει η κ. Σταμάτη «η αγορά του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου σε σχέση με τα εισοδήματα του συζύγου μου ήταν απολύτως δικαιολογημένη, ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απορίας τόσο σε εμάς ή σε τρίτο πρόσωπο για την δυνατότητα αγοράς του ακινήτου...».


newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου