Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Επίθεση χάκερ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Νέα μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες. Άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα από κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα στο διαδίκτυο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά από πληροφορίες που θέλουν Έλληνες χάκερς, υποστηρικτές των Anonymous, να έχουν εισβάλει στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς επίσης και σε πανεπιστήμια.

Οι άγνωστοι χάκερς, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το SecNews, σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα από κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα. Τα δεδομένα μάλιστα έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι Έλληνες Anonymous, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν στοιχεία που αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας, καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται ότι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν εξ ολοκλήρου τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.





news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου