Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Έλληνας πουλάει την ψήφο του στο Ebay!

Έλληνας πολίτης, εμπνευσμένος από τα λόγια του Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος δήλωσε σεσυνέντευξή του ότι οι ψήφοι θα πωλούνται στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, έβγαλε το δικαίωμά του «ψηφίζειν» σε πλειστηριασμό με αρχική τιμή το 1 δολάριο.

Απογοητευμένος από το ελληνικό εκλογικό σύστημα, αποφάσισε να δημοπρατήσει την ψήφο του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει την ψήφο, η προθεσμία είναι μέχρι 18 Απριλίου.

Ο χρήστης που ανέβασε την ψήφο του στο Ebay, διαβεβαιώνει τους υποψήφιους αγοραστές ότι θα ανεβάσει ένα βίντεο με την ψήφο του στο Διαδίκτυο ως απόδεικτικό στοιχείο.

Το πλήρες μήνυμα του είναι το εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι Έλληνες πωλούν τις ψήφους τους. Εγώ, λοιπόν, δεν θέλω να τον απογοητεύσω. Οι εκλογές στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να διεξαχθούν το Μάιο, έτσι ακολούθησα τη συμβουλή του και πουλάω την ψήφο μου. Θα ψηφίσω ό,τι μου πει ο αγοραστής. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο πολιτικό κόμμα. Θα μου πει τι να βάλω μέσα στο φάκελο.

Μόνο όμως εκτυπώσιμο υλικό, όπως διαφημίσεις, κείμενα, φωτογραφίες, κ.λπ. Η αρχική μου πρόθεση πριν τη δημοπρασία, ήταν να ψηφίσω λευκό. Αλλά δυστυχώς, το ελληνικό εκλογικό σύστημα μετράει τα λευκά ψηφοδέλτια ως άκυρα. Περιεχόμενο που δεν θα γίνει δεκτό: ρατσιστικό, υβριστικό ή χυδαίο περιεχόμενο και υλικό που περιέχει πνευματικά δικαιώματα. Το βίντεο από την διαδικασία της ψηφοφορίας θα αναρτηθέι στο Διαδίκτυο ως αποδεικτικό στοιχείο».

Το μήνυμα και το link στάλθηκε σε μας από ανώνυμο χρήστη με το ψευδώνυμο Art Artista, ενώ το e-mail του σχετιζόταν με την ιστοσελίδα, imalakas.com, στην οποία πριν από λίγες ημέρες είχε αναρτηθεί άρθρο σχετικό με την πώληση της Ελλάδας για στο ebay.
«Ξεκίνησε περισσότερο σαν αστείο. Δύο μέρες σε δημοπρασία, και η μεγαλύτερη προσφορά ήταν περίπου 58 δολάρια.
Την τρίτη μέρα έφτασε μέχρι και τα 1525 δολάρια. Και έπειτα ακολούθησε πανικός! Πριν το ebay το κατεβάσει από την ιστοσελίδα, η τιμή είχε εκτοξευθεί πάνω από 77000 δολάρια».

Το ebay κατέβασε τη συγκεκριμένη ανάρτηση,που είχε την Ελλάδα προς πώληση μετά από 4 ημέρες επειδή ήταν «μη υπαρκτό αντικείμενο».

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μετά από την ανάρτηση αυτή με τη δημοπρασία της ελληνικής ψήφου, δεδομένου ότι ο πωλητής στηρίζει σοβαρά τη θέση για την πώληση των υπηρεσιών και της ψήφου του -ειδικά από τη στιγμή που θα διαθέσει το βίντεο της ψηφοφορίας online.

Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 6 Μαΐου και αναμένεται οι Έλληνες να «τιμωρήσουν» τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έφεραν τη χώρα στη σημερινή οικονομική της κατάσταση.

Ο χρήστης που έβγαλε σε δημοπρασία τη ψήφο του στο eBay εμφανίζεται με το όνομα usualunusual.

Πηγή: greekreporter.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου