Τρίτη 10 Απριλίου 2012

epirusgate.blogspot.com το γνωστό blog εκβίαζε βουλευτή;

Αυτό ανακοινώθηκε από την Ελληνική Aστυνομία και σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος του...
40χρονου διαχειριστή του blog, για συκοφαντική δυσφήμιση και απόπειρα εκβίασης.


Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας 43χρονος, του οποίου ερευνάται η σχέση (συν)εργασίας με το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για το epirusgate.blogspot.com...

Ο Βουλευτής κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι στον συγκεκριμένο ιστότοπο και για το χρονικό διάστημα από αρχές του 2009 έως και πριν από ένα μήνα περίπου, δημοσιεύονται αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό, δεχόταν τηλεφωνήματα από τους διαχειριστές του ιστολογίου, που εκβιαστικά του ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν την ανάρτηση συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του.

Μετά από κατάλληλη ψηφιακή έρευνα από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο 40χρονος ως διαχειριστής του ιστολογίου, ενώ ερευνάται η σχέση συνεργασίας του 43χρονου με το ιστολόγιο.

Σε έρευνες που που έγιναν στα σπίτια τους στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους και αφορά τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας εκβίασης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


αναδημοσίευση απο το newsit.gr

olathessaloniki.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου