Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μπράιβικ: «Σκοτώστε με ή αθωώστε με, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα» (vid)

Κυνικός σε προκλητικό βαθμό εμφανίστηκε για στην Τρίτη ημέρα της δίκης του ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρλαιβικ, υπεύθυηνος για τη δολοφονία 77 ανθρώπων το καλοκαίρι του 2011 στο Όσλο και την Ουτόγια, ζητώντας είτε νααθωωθεί είτε να καταδικαστεί σε θάνατο, απορρίπτοντας ως γελοίες τις υπόλοιπες επιλογές.

«Στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο δίκαιες αποφάσεις: είτε αθώωση, είτε θανατική ποινή. Μια ποινή κάθειρξης 21 ετών θα είναι άξια περιφρόνησης. Δεν επιθυμώ (τη θανατική ποινή) αλλά θα σεβόμουν μια τέτοια απόφαση», είπε.


Παράλληλα, αναφέρθηκε σε άλλους δύο «πυρήνες» που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν, υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή.

Όταν ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς αν αυτοί οι δύο «πυρήνες», τους οποίους επικαλείται συχνά, υπάρχει φόβος ότι θα εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στη Νορβηγία, απάντησε καταφατικά, δύο φορές.

Νωρίτερα, κατά την εξέτασή του, ο Μπράιβικ αρνήθηκε να μιλήσει για τις επαφές του με άλλους εθνικιστές, οι οποίες -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- οδήγησαν στη δημιουργία των Ναϊτών Ιπποτών, της οργάνωσης στην οποία λέει πως ανήκει.

Εξάλλου, αμέσως μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο ένας από τους δύο εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση , σε συνέντευξη Τύπου, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μπράιβικ περί ύπαρξης άλλων δύο ακροδεξιών «πυρήνων» στη Νορβηγία.

Πηγή video: Telegraph

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου