Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο Πικραμμένος έφτιαξε την κυβέρνηση που θα ήθελε ο... Παπαδήμος - Οι 16 νέοι υπουργοί

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν ένα προϊόν συμβιβασμού, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Ακόμα και έτσι πάντως, είναι μιακυβέρνηση τεχνοκρατών, από ανθρώπους που ο καθένας έχει δρέψει δάφνες στον τομέα του και πάνω κάτω στο μοντέλο που θα ήθελε οΠαπαδήμος, αν τον άφηναν.


Στελέχη όπως ο Γιώργος Ζαννιάς που παρέμεινε και επί Λουκά Παπαδήμου επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων ή οΓιάννης Στουρνάρας τον οποίο θα ήθελε να έχει στην κυβέρνηση του (είχε συζητηθεί το όνομα του το Νοέμβριο αλλά δεν πήγε τελικά). Ο κ. Ζανιάς (Οικονομικών) έχει χειριστεί όλη την υπόθεση του μνημονίου και γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια, ο Στουρνάρας (Ανάπτυξης) αποτελεί προνομιακό συνομιλητή των Ευρωπαίων.


Ο Πέτρος Μολυβιάτης ως υπουργός Εξωτερικών δεν χρειάζεται συστάσεις. Ούτε ο Λευτέρης Οικονόμου στο Προστασίας του Πολίτη. Ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης (Δημόσιας Διοίκησης) έχει χρηματίσει επικεφαλής της ΕΥΠ, ο Φράγκος Φραγκούλης ως πρώην αρχηγός ΓΕΣ γνωρίζει το Άμυνας, η πείρα του Γρηγόρη Τσάλτα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης και την Έδρα Jean Monnet θα αποδειχτεί χρήσιμη στις περίπλοκες ευρωπαϊκές εμπλοκές των Περιβαλλοντικών και Ενεργειακών μας θεμάτων.

Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πάει ένας ειδικός, ο καθηγητής του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος, το υγείας το ίδιο, το οποίο αναλαμβάνει ο πρύτανης της Ιατρικής κ. Χρήστος Κίττας. Η Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου στο Παιδείας, ο Αντώνης Ρουπακιώτης στο Εργασίας, ο Ναπολέων Μαραβέγιας στο Γεωργίας, οΧρήστος Γεραρής στο Δικαιοσύνης, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη στο Πολιτισμού, και ο Αντώνης Αργυρός(Επικρατείας) συμπληρώνουν την εικόνα.

Βεβαίως, όλα αυτά τα ταλέντα που μαζεύτηκαν σε αυτήν την κυβέρνηση θα μείνουν αχρησιμοποίητα, η κυβέρνηση Πικραμμένου τρέχουσα διαχείριση θα κάνει, αποφάσεις δεν θα πάρει. Είναι ειρωνίας άξιον όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, που σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών το Νοέμβριο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συμφωνήσουν στους τεχνοκράτες το Μάιο, σε μια κυβέρνηση χωρίς αρμοδιότητες. Οι λάθος προτεραιότητες τη λάθος στιγμή, όπως πάντα σε αυτή τη χώρα...


Θέμης Δαγκλής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου