Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στην Ιταλία - Τουλάχιστον έξι οι νεκροί και 50 οι τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν τη ζωή τους στην Ιταλία από τον ισχυρό σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα, τοπική ώρα, κοντά στην πόλη της Μπολόνια. Οι νεκροί ήταν εργάτες σεεργοστάσια στη Μοδένα και τη Φεράρα. Σύπφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες ενώ υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγνοούνται.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην επαρχία Εμίλια - Ρωμανία, 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνιας, με εστιακό βάθος 10 χλμ.
Η διάρκεια του σεισμού ήταν περίπου 20 δευτερόλεπτα και ακολούθησαν αλλεπάλληλες μετασεισμικές δονήσεις. Κατέρρευσαν παλιά καμπαναριά και εργοστάσια. Προληπτικά εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο σεισμός πανικόβαλε τους κατοίκους, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους.

Νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Λομβαρδίας.

Συγκλονίζει η ιστορία ενός κοριτσιού ηλικίας πέντε ετών το οποίο σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μια γυναίκα που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια τηλεφώνησε στην Νέα Υόρκη(!) ζητώντας βοήθεια.

Ο γιατρός στην άλλη άκρη της γραμμής τηλεφώνησε αμέσως στο 113 της Ρώμης και ενημέρωσε για το περιστατικό. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, όπου βρισκόταν το 5χρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου «Finale Emilia».


newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου