Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κόμμα… μετά την 6η Μαΐου σχεδιάζει ο Μίκης

Σε ετοιμότητα για να δώσουν «ένα μεγάλο εκλογικό ‘παρών’», στο μέλλον, μετά την 6η Μαΐου, θέτει τις «Σπίθες» ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα, προαναγγέλλει, ουσιαστικά, τη δημιουργία πολιτικού φορέα με εκλογική στόχευση, ο οποίος θα παίξει ρόλο από την επομένη της 6ης Μαΐου.

Μετονομάζει δε, την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.ΔΑ.) σε Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.) -όπως ήταν ο αρχικός τίτλος, που δεν «πέρασε», λόγω
διαφωνιών για το «ελληνική», κατά τη συγκρότηση του μετώπου ΕΛΛΑΔΑ τον περασμένο Φεβρουάριο- στην οποία καλεί να συσπειρωθούν όλοι, διεκδικώντας την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, με κυρίαρχους άξονες την Εθνική Ανεξαρτησία, την Παλλαϊκή Εξουσία και την Πατριωτική Αναγέννηση.

Πάντως, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου καλεί τον κόσμο να ψηφίσει, κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά κόμματα.

Η παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη συνυπολογίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης, όπως και την προοπτική να είναι βραχύβια η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις κάλπες της 6ης Μαΐου.




on-news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου