Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πέθανε ο Ανταμ Γιόουτς, ένας από τους τρεις Beastie Boys

Ερμηνευτής, συνθέτης αλλά και σκηνοθέτης βίντεο-κλιπ, ήταν μόλις 47 ετών και έπασχε από καρκίνο

Ο Ανταμ Γιόουτς, ένα από τα τρία μέλη του αμερικανικού χιπ χοπ συγκροτήματος Beastie Boys, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 47 ετών. Ο Γιόουτς έπασχε εδώ και χρόνια από καρκίνο.

Το 2009 διαγνώστηκε στον Γιόουτς καρκίνος στον σιελογόνο αδένα και ξεκίνησε θεραπείες με επιτυχία. Ωστόσο, όπως επισήμανε πικρά και ο ίδιος έναν χρόνο αργότερα, «οι αναφορές ότι ξεπέρασα πλήρως τον καρκίνο είναι υπερβολικές».

Ο Γιόουτς μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και γνώρισε τα άλλα δύο μέλη. Το γκρουπ ιδρύθηκε από τον Γιόουτς (MCA), τον Mike D (Μάικλ Σβαρτς) και τον Ad Roc (Ανταμ Χόροβιτς) το 1978. Αρχικώς έπαιζαν πανκ-ροκ και αργότερα, με το όνομα Beastie Boys πλέον, έκαναν στροφή στο χιπ-χοπ.

Το 1986 κυκλοφόρησε το «Licensed to Ill», το πρώτο και πολύ επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ τους, που απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Ακολούθησε το 1988 το εξίσου σημαντικό «Paul's Boutique». Ακολούθησε μια σειρά άλμπουμ που έφεραν τους Beastie Boys στις πρώτες θέσεις των καταλόγων επιτυχιών. Συνολικά έχουν πουλήσει 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στη δεκαετία του 1990 οι Beastie Boys απομακρύνθηκαν κάπως από την εικόνα των κακών παιδιών που καλλιεργούσαν. Συμμετείχαν μάλιστα σε συναυλίες για το Θιβέτ, καθώς ο Γιόουτς ασχολούνταν ενεργά με το φιλοθιβετιανό κίνημα.

Πέρα από τη σύνθεση και την ερμηνεία των τραγουδιών, ο Γιόουτς είχε σκηνοθετήσει πολλά από τα βιντεοκλίπ του συγκροτήματος. Ηταν παντρεμένος και είχε μια κόρη.


tovima.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου