Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙ !!!

«Ήμασταν το πειραματόζωο» δηλώνει στο περιοδικό «Time» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως «ήταν ανπόφευκτο η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης».

 «Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο» λέει χαρακτηριστικά. Στο δημοσίευμα, σχολιάζεται ότι «τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα.
Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια». «Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι' αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» απαντά ο κ Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.


«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» διερωτάται. Παράλληλα, υπερασπίζεται και πάλι την απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι του επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο. «Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θέλουμε το δεύτερο πακέτο βοήθειας, εάν επιθυμούμε την παραμονή στην Ευρωζώνη και -εάν όχι- ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις. Πίστευα ότι ο ελληνικός λαός θα έλεγε 'ναι', ότι θα ήταν δύσκολο αλλά πως θα ξεπεράσουμε την κρίση πάση θυσία». Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «τον δυσαρέστησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις στην Ευρώπη».








elnewsgr.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου