Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αποφυλακίστηκε ο βασικός συνένοχος της δολοφονίας του Γιτζάκ Ράμπιν

Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή ο βασικός συνένοχος της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν,έχοντας εκτίσει ποινή κάθειρξης 16 ετών και έξι μηνών. Έξω από τη φυλακή, δεκάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «ντροπή» και «δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα συγχωρήσουμε».

Ο Χαγκάι Αμίρ βγήκε από τη φυλακή Ράμλεχ κοντά στο Τελ Αβίβ όπου κρατείτο μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 16 ετών για συνέργια στη δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν και ακόμη έξι μηνών γιατί είχε απειλήσει με θάνατο τον πρώην πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν.


«Δεν λυπάμαι γι' αυτό που έκανα. Είμαι περήφανος για τις πράξεις μου» είπε στο δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο.
Ο 44χρονος Χαγκάι Αμίρ είναι ο αδελφός του Ιγκάλ Αμίρ, ενός εβραίου εξτρεμιστή που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Εργατικού πρωθυπουργού στις 4 Νοεμβρίου του 1995 στο Τελ Αβίβ, στο τέλος μιας ειρηνικής συγκέντρωσης.

Ο Ιγκάλ Αμίρ, που εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και τελεί υπό μόνιμη παρακολούθηση, ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του, εξηγώντας ότι ήθελε με τον τρόπο αυτόν να εμποδίσει την ισραηλινή αποχώρηση από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και να σταματήσει την ειρηνευτική διαδικασία. Ούτε αυτός εξέφρασε ποτέ τύψεις για την ενέργειά του.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου