Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πλέον εκλογές

Με τον αέρα στα πανιά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει ακάθεκτος στις επόμενες εκλογές. Όχι μόνο στο επιτελείο του κ. Τσίπρα, αλλά σε ολόκληρο το κόμμα έχουν την άποψη, ότι η χώρα θα πρέπει να ξαναπάει σε εκλογές ώστε ο λαός να τους δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουν και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους.

Το χειρότερο σενάριο για το ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη φάση θα ήταν να δεχτεί ο κ. Κουβέλης την Πρωθυπουργία που θα του προσφέρει ο Ευ. Βενιζέλος, ή να βρεθούν τρεις αποστάτες από τα αντιμνημονιακά κόμματα διαμαρτυρίας και να ανακόψει – προσωρινά έστω – το ρεύμα που θεωρούν ότι υπάρχει για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Πιο ξεκάθαρα από όλους το είπε ο Μανώλης Γλέζος στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «ελπίζω να μη βρεθούν τρεις εφιάλτες (σ.σ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν 148). Πρέπει να πάμε σε εκλογές».


Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ζήτημα πιο κομψά επισημαίνοντας ότι έθεσε στο Βενιζέλο το ζήτημα μιας οικουμενικής κυβέρνησης ώστε να μη γίνουν άμεσα εκλογές. «Ένα μίνιμουμ που θα αφορά έστω σε κάποια βασικά από τους 5 άξονες που θέσαμε, την αλλαγή του εκλογικού νόμου το πάγωμα των μέτρων του μνημονίου.

Ο κ. Βενιζέλος υπήρξε κατηγορηματικός. Μας έθεσε ουσιαστικά το δίλημμα ή εφαρμογή των μέτρων της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου ή επαναληπτικές εκλογές. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αν υπάρχει κάποιος προβληματισμός ανάμεσα στα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μήπως οΦώτης Κουβέλης, τον οποίο εξακολουθούν να υποπτεύονται όπως όλους άλλωστε τους ανανεωτές ότι αλληθωρίζουν προς το ΠΑΣΟΚ, υποκύψει στις πιέσεις του Βενιζέλου και δεχτεί την Πρωθυπουργία.

Με την άποψη τους να κερδίζει συνεχώς έδαφος στην κοινή γνώμη, στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική τους «τώρα που βράζει» και να κερδίσουν στις εκλογές την πρώτη θέση και το μπόνους των 50 εδρών έτσι ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους, κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους βουλευτές του κόμματος. Στους διαδρόμους της βουλής έλεγαν μάλιστα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η αν θα έχει κυβέρνηση η χώρα αλλά πως θα κυβερνηθεί…


Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου