Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εισαγγελικό «όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου- Σαχπατζίδη

Την απόρριψη της αίτησης του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση της προσωρινής του κράτησης εισηγείται, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Ευαγγελία Κυβέλου, επικαλούμενη τη βαρύτητα της πράξης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.
Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει δυνατότητα να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα» εάν διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό από τις παράνομες αμοιβές των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με την κυρία Κύβελου, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει ο πρώην υπουργός την εγκληματική πράξη που του αποδίδεται.

Παράλληλα, κρίνει εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει και ο ανακριτής της υπόθεσης, με δεδομένο, όπως αναφέρει, ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει στην αίτηση ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων, για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος. Τονίζει, επίσης, ότι έχει παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, καθώς του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Επικαλείται, ακόμη, τη συνέπεια που έδειξε, κάθε φορά που κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές, αλλά και το γεγονός ότι η αναγνωρισιμότητά του δεν του επιτρέπει, ακόμη και αν ήθελε, να διαφύγει από τη χώρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Την ίδια ώρα απορριπτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου, για την αίτηση αποφυλάκισης του συγκατηγορουμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη.

Οι δύο αιτήσεις θα κριθούν, τις επόμενες ημέρες, από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ υπενυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης, για την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.







newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου