Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Eξαρθρώθηκε οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη

την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποίαεξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες προέβαινε σε κλοπές χρηματικών ποσών, προχώρησαν άντρες της αστυνομίας, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική έρευνα αστυνομικών συνελήφθησαν χθες δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 33 ετών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ επιπλέον συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται, για«Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία», «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Νόμου «Περί Παιγνίων».

Η ιστορία ξεκίνησε σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες πολιτών σχετικά με άτομα που προσέγγιζαν, κυρίως ανυποψίαστους ηλικιωμένους πολίτες σε χώρους λαϊκών αγορών, πείθοντάς τους να συμμετέχουν στο τυχερό παίγνιο «ΤΙΠ ΤΟΠ» και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

Σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Σταυρούπολης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε ο 33χρονος που προσέγγισε ανυποψίαστο ημεδαπό και τον οδήγησε σε προκαθορισμένο σημείο, όπου συνεργοί του διενεργούσαν εικονικά το προαναφερόμενο παιχνίδι, με σκοπό να του αφαιρέσουν χρήματα. Ο παθών αντιλαμβανόμενος την απόπειρα κλοπής ειδοποίησε την Άμεση Δράση και αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία καπάκια μπουκαλιού, με τα οποία παίζεται το παιχνίδι και το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.

Απο την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και ρόλους, συνέστησαν από τον Ιούνιο του 2011 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε χώρους λαϊκών αγορών. Οι δράστες ενεργώντας με τον συγκεκριμένο τρόπο προέβησαν συνολικά σε δέκα κλοπές χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους πολίτες, με τη «λεία» τους να φθάνει στα 14.000 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου