Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Aς αφήσουν την κινδυνολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί το ευρώ

Στα λάθη των αντιπάλων του αποδίδει την αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, τονίζοντας ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και η απειλή δεν προέρχεται από την Ελλάδα και τονΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «πρώτα υποστήριξαν αναφανδόν το μνημόνιο και ύστερα οδήγησαν τη χώρα σε νέες εκλογές ενώ μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τώρα μας πολεμούν με τα πιο παλιομοδίτικα μέσα, τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που οδήγησαν την Ελλάδα στη δεινή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».


Αναφερόμενος στο ευρώ, λέει ότι η απειλή για το μέλλον του δεν προέρχεται ούτε από την Ελλάδα ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή γιατί το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό.

Λέει ακόμα ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιλογή και δεν είναι για κανέναν στην ευρωζωνη. «Ας αφήσουν την κινδυνολογία» σημειώνει ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας «τα κόμματα του μνημονίου» ότι «θέλουν να κρυφτούν πίσω από το ευρώ».

Κανείς δεν παίζει πόκερ και κανείς δεν καθορίζει την πολιτική του με τη βεβαιότητα ότι ο άλλος μπλοφάρει, αναφέρει χαρακτηριστικά και λέει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνέδεσαν την παραμονή τους στην εξουσία με την άρνηση κάθε διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.

Στο ερώτημα γιατί πρέπει ο λαός να επιστεφθεί μία άπειρη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απαντά «πως θα μπορούσαμε να εμπιστευθούμε τις μαύρες τρύπες των ταμείων σε αυτούς που τις δημιούργησαν».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πρέπει να επανεκκινήσουμε την οικονομία, να ανακουφίσουμε την κοινωνία και να δώσουμε εναλλακτική προοπτική και «αυτό απαιτεί την απαλλαγή από την πολιτική των μνημονίων και τους όρους της δανειακής σύμβασης».

Για τις τράπεζες λέει ότι χρειάζονται δημόσιο έλεγχο, γιατί ζουν με δημόσιο χρήμα, ενώ για τις περικοπές δαπανών, σημειώνει ότι υπάρχουν περιθώρια, αλλά όχι από μισθούς και απολύσεις.

Τέλος, για την μετανάστευση αναφέρει ότι χρειάζεται πολιτική που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας.


Πηγή: skai.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου