Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Θράκη: Αριστερά-ΠΑΣΟΚ οι μειονοτικοί – ΝΔ οι χριστιανοί

«Η νίκη ήταν των Τούρκων» επιγράφει θριαμβευτικά το δημοσίευμά του στις 18 Ιουνίου το περιοδικό των εξτρεμιστών της μειονότητας της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» και συνεχίζει αναγράφοντας τα εκλογικά σκορ που έφεραν στην ελληνική Βουλή τρεις μειονοτικούς βουλευτές, τους Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) και Αϊχάν Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ) από τον νομό Ροδόπης και τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) από τον νομό Ξάνθης.

Τα τοπικά αποτελέσματα, δεν ήταν αρνητικά για τους πολέμιους των εξτρεμιστών. 3 μειονοτικοί στους 6 (των νομών Ξάνθης και Ροδόπης) είναι – με βάση τις συνθήκες και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών – λογικό νούμερο, καθώς θεωρητικά τουλάχιστον θα μπορούσαν να εκλεγούν και 1-2 ακόμη «εκλεκτοί» της Άγκυρας, πράγμα που τελικά απεφεύχθη.


Πολύ εντυπωσιακή (αν και αναμενόμενη) και η πτώση της ΝΔ – κάτω του 4% (!!!) – στο σύνολο των μειονοτικών τμημάτων της Ροδόπης και ενώ στα χριστιανικά ήταν άνω του 50%.

Εντυπωσιακά όμως και τα ποσοστά που κατέγραψαν στα μειονοτικά χωριά ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Τελικά στον νομό Ροδόπης εξελέγησαν Στυλιανίδης (ΝΔ) με 18.890 ψήφους, Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) με 14.221 και Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ) με 13.676. Απ’ έξω έμεινε δηλαδή ο επικεφαλής της λίστας της ΔΗΜΑΡ Αχμέτ Ιλχάν (με 12.183 ψήφους), μια εκκωφαντική αποτυχία (1 μήνα μετά την επίσης οριακή αποτυχία του να εκλεγεί με τα…χρώματα της ΔΗΣΥ).



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου