Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Στον εισαγγελέα Θεσσαλονικής ο τέως αρxηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου

Οι ελληνικές αρχές εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις δικαστικές αρχές Κύπρου και ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Πέτρος Τσαλικίδηςπαρουσιάστηκε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πέτρος Τσαλικίδης δεν θα εκδοθεί στην Κύπρο για να δικαστεί για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί, αλλά πιθανότατα θα δικαστεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το πρωί της Πέμπτης ο Π.Τσαλικίδης παρουσιάστηκε στον Εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι ο τόπος διαμονής του. Στο Δικαστήριο συζητήθηκε το αίτημα της Κύπρου για έκδοσή του ώστε να παρουσιαστεί σε δίκη η οποία είναι ορισμένη για τις 21 Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζητήθηκε να αφεθεί και να μην αρχίσει η διαδικασία, επειδή ο στρατιωτικός εισαγγελέας κινήθηκε με δίωξη εναντίον του για την υπόθεση, ώστε να δικαστεί στην Ελλάδα για τα όσα κατηγορείται στην Κύπρο. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Τσαλικίδης αποχώρησε από το Δικαστήριο και θα αναμένονται οι ενέργειες των ελληνικών στρατιωτικών Αρχών.

Η εξέλιξη αυτή ήταν άγνωστη στις κυπριακές Αρχές, αφού ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα ανέφερε ότι δεν ήταν ενήμερος, ωστόσο δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς οι

Αρχές στην Ελλάδα έχουν διαμηνύσει και γραπτώς ότι δεν προτίθενται να παραδώσουν τον τέως αρχηγό στην Κύπρο, επικαλούμενες τη συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας-Τουρκίας, με την οποία ουδείς Έλληνας ή Τούρκος αξιωματικός διώκεται στην Κύπρο για φερόμενο αδίκημα που διαπράχθηκε κατά τη θητεία του στην Κύπρο.

Με τη νέα τροπή θεωρείται πλέον σίγουρο ότι ο κ. Τσαλικίδης θα αφαιρεθεί από το κατηγορητήριο στο Δικαστήριο Λάρνακας και θα αναμένονται κινήσεις από τις ελληνικές στρατιωτικές Αρχές.

Ο Π.Τσαλικίδης αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στην Κύπρο, αναφέροντας ότι στην Εθνική Φρουρά δόθηκε απλά η φύλαξη του φορτίου με την πυρίτιδα, ενώ τα υπόλοιπα τα διαχειρίζονταν άλλα τμήματα.







newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου