Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έκτρωμα της πολιτικής σκηνής και ο Τσίπρας κηπουρός της Χρυσής Αυγής!»

Φαρμακερά βέλη εκτόξευσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς. 


Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα, που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Όπως είπε «είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής» και είπε ότι ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας, «είναι ο κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή», παραλληλίζοντας μάλιστα ενέργειες των δύο κομμάτων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχουν δείγματα ότι οι εταίροι αλλάζουν στάση προς την Ελλάδα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «η καλή εικόνα τρώγεται, γιατί διαμορφώνει ξένες επενδύσεις, οι οποίες φέρνουν παραγωγή, δουλειά και εισοδήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ΠΑΣΟΚ, είπε «ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι κόμμα, έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Δεν πρόκειται να είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος στη Βουλή», ωστόσο είπε «ψήφισα ΠΑΣΟΚ, τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κολοσσιαία ευθύνη για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, αλλά ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι πολίτες.

Ο κ. Παάγκαλος συμπλήρωσε «όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, διότι όλα τα κόμματα ζητούσαν περισσότερες πελατειακές σχέσεις, εις βάρος των δημοσίων οικονομικών. Και οι πολίτες χρησιμοποιούσαν σχέσεις που δημιουργήθηκαν για να τροφοήσουν το πελατειακό σύστημα».

Τέλος, εκτίμησε ότι κάποτε η δημοκρατική παράταξη θα συνέλθει και θα ενωθεί. «Δεν μπορεί να εξαφανιστεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.






newpost..gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου