Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης

Περίπου μία ώρα διήρκησε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων.

Αυτή την ώρα σημειώνεται ένταση μεταξύ των διμοιρίων των ΜΑΤ και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να σπάσουν να κικλιδώματα.
Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε από την Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το τέλος της παρέλασης.

«Κάποιοι ξεχνούν τι οφείλει η Ευρώπη στην μικρή Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπούλιας και αφού έκανε εκτενή αναφορά στο αλβανικό Έπος, δήλωσε αισιόδοξος πως παρά τη δοκιμασία που περνάει ο ελληνικός λαός, έχει μεγάλη ψυχή και θα καταφέρει να βγει από την κρίση.

Χωρίς σοβαρά επεισόδια η στρατιωτική παρέλαση

Στη Θεσσαλονίκη, είχαν δημιουργηθεί «νεκρές ζώνες» εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και μαζί με τις διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας και στρατιωτικοί.

Η παρέλαση ήταν μικρότερης διάρκειας σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών.

Στη Θεσσαλονίκη την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου είχαν αναλάβει περίπου 2.000 αστυνομικοί.

Όπως προαναφέρθηκε, έχει διαμορφωθεί «νεκρή ζώνη» σε ακτίνα ασφαλείας εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων, όπου επιτρέπεται να πλησιάσουν μόνο όσοι έχουν επίσημη πρόσκληση ή ειδική διαπίστευση (για τους δημοσιογράφους). Θα υπάρχει επίσης αυστηρή επιτήρηση τόσο από αέρος (ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.), όσο και από θαλάσσης (σκάφη του Λιμενικού).

Στόχος, να μην επαναληφθούν οι περυσινές αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος θα παρακολουθήσει την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων.

Στην Αθήνα, όπου η μαθητική παρέλαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποκλεισμένη είναι η περιοχή του Συντάγματος, όπου από τις 8 το πρωί είναι κλειστός και ο σταθμός του Μετρό ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Και στην πρωτεύουσα η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι ισχυρή και δεν θα επιτρέπεται στο κοινό να πλησιάσει στην εξέδρα των επισήμων.


newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου