Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλου και Γερμενή

Κατόπιν συγκέντρωσης απόλυτης πλειοψηφίας (220 ψήφοι σε σύνολο 220 ψηφισάντων βουλευτών), η Ολομέλεια της Βουλής έλαβε την απόφαση, αφού προηγήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή.

Είχε προηγηθεί η θετική εισήγηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής υπέρ της άρσης των ασυλιών των βουλευτών Ηλιόπουλου και Γερμενή για τη συμμετοχή τους στα συμβάντα της Ραφήνας, καθώς και της αντίστοιχης του βουλευτή Κασιδιάρη για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Ηλίας Κασιδιάρης σημείωσε πως η άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών του κόμματός του σε διάστημα τεσσάρων μηνών (έχει ληφθεί αντίστοιχη απόφαση για το βουλευτή Μπαρμπαρούση), δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αντιθέτως συνιστά υποκινούμενη διαδικασία από ξένα κέντρα εξουσίας, καθιστάμενη έτσι πολιτική δίωξη.

Χρυσή Αυγή: Τέσσερις άρσεις σε τέσσερις μήνες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Χ.Α. σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την άρση ασυλίας των βουλευτών της.

«Παμψηφεί αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας των συναγωνιστών Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γεωργίου Γερμενή με ψήφους 220 υπέρ σε σύνολο 220 ψηφισάντων. Ασφαλώς δεν παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη ο βουλευτής Πλακιωτάκης, ο οποίος δεν ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Εντός των ημερών η Χρυσή Αυγή κατάθει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης που αφορά τις μηνύσεις κατά βουλευτών, οι οποίες δεν έχουν σταλεί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αλλά πιάνουν... αράχνες σε γραφεία Εισαγγελέων» ανέφερε.


newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου