Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σε δύο μήνες δεν θα έχουμε να δώσουμε ούτε... αντίδωρο

Ένα βήμα πριν την πτώχευση είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποκάλυψε πως τα διαθέσιμα της Εκκλησίας φθάνουν για τη μισθοδοσία μόνο των επομένων δύο μηνών.

«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι», ανέφερε μιλώντας στην TV100.

Σύμφωνα με το religiousnews.gr, είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει δημόσια πως ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ταμεία της Εκκλησίας άδειασαν. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέδωσε την υστέρηση εσόδων, στα ξενοίκιαστα κτίρια, στα νοικιασμένα που δεν πληρώνουν και στις μετοχές της Εκκλησίας που όπως χαρακτηριστικά είπε οι τράπεζες εξαφάνισαν.

«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως όλα όσα ακούγονται περί τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας «είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό και το τραγικό είναι οτι ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων όλοι κάνουν ότι το αγνοούν».

«Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να κάνω αυτό που μου ζητάνε οι άλλοι χωρίς να το πιστεύω ή να κάνω αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει καρπό. Εγώ δεν ήρθα για να αντιγράψω κάποιον άλλο εγώ ήρθα να εργασθώ με τον τρόπο που νομίζω ότι πρέπει να εργασθεί ένας Αρχιεπίσκοπος» κατέληξε.


newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου