Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι σειρήνες του… πολέμου θα ηχήσουν σήμερα!

Την ώρα που η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα εισέρχεται στο FIR Αθηνών για την επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα, οι σειρήνες του… πολέμου θα ηχήσουν στο πλαίσιο άσκησης της Πολιτικής Άμυνας.

 Η εν λόγω χρονική ταύτιση των δύο γεγονότων είναι εντελώς τυχαία, ωστόσο δημιουργεί περίεργους συνειρμούς σε όσους υποστηρίζουν ότι η άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα θε ξυπνήσει μνήμες «γερμανικής κατοχής». Μάλιστα, σαν σήμερα ολοκληρώθηκαν οι βομβαρδισμοί των γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τις… σειρήνες: «Στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012»,  Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

Τοπική ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου