Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Έβαψαν δωρεάν το ναό και ζήτησαν να περιφέρουν την εικόνα με τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Αυξέντιος Ξάνθης, προκαλώντας την αντίδραση του οικείου μητροπολίτη....

Μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον ιερό ναό του χωριού και ο ιερέας τους επέτρεψε να μεταφέρουν με τις στολές του κόμματος την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, με τους κατοίκους να έχουν μείνει έκπληκτοι από το θέαμα.

Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στον ιερέα του χωριού, ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή γιατί κανείς από τους κατοίκους δεν προθυμοποιήθηκε να βάψει τον ιερό ναό.

Όπως υπογράμμισαν κάτοικοι του χωριού σε διαδικτυακά μέσα της περιοχής, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχαν περιστατικά ή καταγραφές απροθυμίας των κατοίκων να βοηθήσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό.

Μάλιστα διατύπωσαν την απορία τους γιατί ο ιερέας δεν απευθύνθηκε στο δήμο και προτίμησε να καλέσει τη Χρυσή Αυγή.

Την απόφαση του ιερέα του χωριούμ επέκρινε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η πρωτοβουλία δεν ήταν σε γνώση του οικείου μητροπολίτη.

«Εξ αφορμής των όσων έχουν σχέση με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία του Αυξεντίου, η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του Ιερέως, τον οποίον και επιτίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας την αγάπη της χωρίς διάκριση σε όλους τους ανθρώπους.

Η Μητρόπολη Ξάνθης αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.

Πηγή: pheme.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου