Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Παραλύει για δεύτερη ημέρα η χώρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

 Παραλύει για δεύτερη ημέρα η χώρα λόγω της 48η απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τα συνδικάτα να δίνουν νέο ραντεβού, στις 17.00, έξω από τη Βουλή, όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ. ..

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στις 17.00, απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα είναι τα φαρμακεία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία, όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

«Φρούριο» η πλατεία Συντάγματος

Υπό τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της ψήφισης των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε «απόρθητο φρούριο» το κέντρο της Αθήνας.

Επί ποδός βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 5 το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετέχει πλήθος κόσμου σε αντίθεση με τα χθεσινά συλλαλητήρια που χαρακτηρίστικαν «ελάχιστης συμμετοχής».

Στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκαν πάντως και οι τελευταίες λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου προσπαθώντας να προβλέψουν και την τελευταία παράμετρο για τυχόν επεισόδια καθώς οι κινητοποιήσεις αναμένονται ογκώδεις και υπάρχουν φόβοι για περικύκλωση της Βουλής από πολίτες.

Η Αστυνομία «βαδίζοντας στα σίγουρα» έχοντας ως μπροσούρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη της ʽΑνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θα έχι βγάλει στην πλατεία Συντάγματος, το υδροφόρο «Αίαντας, ενώ ο σιδερένιος φράχτης έχει ήδη τοποθετηθεί έξω από τη Βουλή καθώς και κιγκλιδώματα περιμετρικά του Συντάγματος.

Αν και η Αστυνομία προσβλέπει σε περιορισμένη χημικών αν αυτό χρειαστεί, άνδρες σχεδόν όλων των μονάδων θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, άνδρες των ΥΜΕΤ, ομάδες Δίας ακόμα και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής θα είναι σε ετοιμότητα να εκτελέσουν εντολές.

Ειδικά για τις νυχτερινές ώρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει ενισχύσεις από τμήματα της επαρχίας.

Αναστασία Γαλάνη



newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου