Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ξεκληρίστηκε οικογένεια για χρέος 120 δολαρίων

Ένα χρέος 120 δολαρίων από ποντάρισμα σε αγώνες κυνομαχίας αποτέλεσε το πιθανό κίνητρο για τη στυγερή δολοφονία 8 μελών της ίδιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων τριών ανήλικων παιδιών, στο σπίτι τους στο βόρειο Μεξικό στην πόλη Σιουντάντ Χουαρέζ, μετέδωσαν την Τετάρτη τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο εργαζόμενοι σε εργοστάσιο συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης και ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στη σφαγή, ενώ ένας ακόμα ύποπτος καταζητείται από τις αρχές, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Τσιουάουα, Χόρχε Νικολάς Γκονζάλες.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, το κίνητρο για τη μαζική δολοφονία ήταν ένα χρέος που είχε αποκτήσει ο αρχηγός της οικογένειας από τον τζόγο», είπε ο Γκονζάλες. Το εν λόγω χρέος ανερχόταν σε μόλις 120 δολάρια.

Τα χέρια των θυμάτων –δύο άνδρες, τρεις γυναίκες, δύο 4χρονια κοριτσάκια και ένα 6χρονο αγόρι- ήταν δεμένα και τα στόματά τους φιμωμένα με αυτοκόλλητη ταινία. Τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαιριές στο στήθος. Ένα μωρό, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των δολοφονιών, επέζησε της σφαγής.

Ένας από τους δολοφόνους, ο οποίος γνώριζε την οικογένεια, εικάζεται ότι πήγε στο σπίτι προκειμένου να απαιτήσει την αποπληρωμή του χρέους. Δεδομένου ότι η οικογένεια δεν διέθετε το χρηματικό ποσό, ο άνδρας έφυγε και επέστρεψε λίγο αργότερα με δύο ακόμα φίλους του. «Η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε από τον έλεγχο», δήλωσε αστυνομικός






http://newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου