Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Δημόσιο: 15.000 απολύσεις και ξαφνικός θάνατος σε οργανισμούς

Δημόσιο: 15.000 απολύσεις και ξαφνικός θάνατος σε οργανισμούς
Οι αποφάσεις για τα ζητήματα των απολύσεων στο Δημόσιο και των «λουκέτων» σε μικρές ΔΕΚΟ, προκειμένου να συμπληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, ο αριθμός των 15.000 απολύσεων που ζητούν οι δανειστές, φαίνονται πως έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό....



Προκειμένου να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους εκπροσώπους της τρόικας έρχονται καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, συγχωνεύσεις κάποιων άλλων, αλλά και δραστική περικοπή του προσωπικού στους περισσότερους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς αυτοί να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. Βάσει των συμφωνηθέντων, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και άλλους 11.000 ως το τέλος του 2014.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο «κύμα» κινητικότητας

Το δεύτερο «κύμα» κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, το οποίο έλαβε παράταση, από την τρόικα για να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014, θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στο κυβερνητικό συμβούλιο, όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου. Σχετικά με τους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα. Ενώ άμεση θα είναι και η διαδικασία αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων για το 2014.

Περισσότερες από 10.000 προσλήψεις τη διετία 2014-2015

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν προγραμματίσει τη διετία 2014 – 2015 να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 10.000 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα. Αυτές σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αφορούν στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα ΜΕΘ και κέντρα υγείας, της ασφάλειας καθώς και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Επανατοποθέτηση των 2.800 δημοτικών αστυνομικών

Την ανακοίνωση επανατοποθέτησης 2.858 ατόμων, που είχαν θέσεις δημοτικών αστυνομικών και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανοίγουν 1.536 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 758 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 382 θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, 152 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών και 30 θέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθεί σε θέσεις φυλάκων σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

«Ξαφνικός θάνατος» σε 15 δημόσιους οργανισμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει λουκέτο στους παρακάτω οργανισμούς που απασχολούν συνολικά 150 εργαζομένους:

• Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ),
• Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ),
• Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης
• Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης
• Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ)
• Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας
• Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά»
• Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
• Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
• Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών
• Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής
• Κεντρική Αγορά Πατρών
• Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
• Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
• Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου