Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Γιατί οι Τούρκοι ζητούν αποζημίωση 650 χιλιάδες ευρώ από την Ελλάδα;

Γιατί οι Τούρκοι ζητούν αποζημίωση
Στην Εισαγγελία της Αθήνας ισχυρίζεται ότι ήδη αποτάθηκε ο δικηγόρος Σμύρνης κ Μεχμέτ Εμίν Κελές εξ ονόματος της κόρης του Τουρκου πιλότου F-16 Ερντογάν που υποστηρίζει ότι ο πατέρας της σκοτώθηκε δήθεν από ελληνικό …πύραυλο αεροσκάφους Μιράζ-2000 το 1996 κοντά στην Χίο και δεν συνετρίβη λόγω βλάβης...

Η Milliyet, δίνει συνέχεια στο θέμα – για το οποίο έγραψε ήδη το OnAlert – και με τον τίτλο «Μήνυση αναφορικά με το τουρκικό αεριωθούμενο που είχε καταπέσει στο Αιγαίο», γράφει ότι ο κ. Μεχμέτ Εμίν Κελές, ισχυρίστηκε πως το τουρκικό F16, που είχε απογειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 1996 από τη βάση αεριωθουμένων του Μπαλικεσίρ, χτυπήθηκε ενώ έκανε εκπαιδευτική πτήση γύρω από τη Χίο, από πυραύλους που έριξαν ελληνικά αεριωθούμενα.

Ο δικηγόρος κ. Κελές είπε, σύμφωνα με την Milliyet : «Αποταθήκαμε στην Εισαγγελία της Αθήνας ζητώντας να συμπεριληφθούν στην ανάκριση ο κυβερνήτης του ελληνικού αεριωθούμενου,( σ.σ. αναφέρει ένα όνομα) καθώς και το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας, καθώς επίσης και η καταβολή αποζημίωσης 650.000 ευρώ».

Σε προηγούμενο δημοσίευμα γινόταν επίκληση πολύ παλιού δημοσιεύματος ελληνικού περιοδικού με τον αβάσιμο αυτό ισχυρισμό – κάτι που επαναλήφθηκε πρόσφατα από ”αμυντική” ιστοσελίδα η οποία υιοθετησε αυτές τις φημολογίες, ”στοχοποιώντας” έτσι έναν Ελληνα πιλότο.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου