Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο, με σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στο Ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα με νέα επιδείνωση το βράδυ στα δυτικά, περιμένουμε σήμερα....
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στα Δωδεκάνησα και στη Βόρεια Κρήτη να είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις με σταδιακή σημαντική εξασθένηση μετά το μεσημέρι, οπότε πρόσκαιρα θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους μέτριους και στα νότια σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης.
Πιο αναλυτικά:

Βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια, και πολύ γρήγορη βελτίωση του καιρού με λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν, θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στηΘεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις και στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός βαθμιαία θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και στα δυτικά. ΟΙ άνεμοι πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις εντάσεως έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

To Σάββατο, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και βαθμιαία θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου