Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Απεργία και περιφρούρηση στα ΑΕΙ

Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση στην προσφυγή του υπουργείου Παιδείας κατά των 48ωρων απεργιών που έχουν κηρύξει οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ...



Στην Πανεπιστημιούπολη συνεχίζεται η περιφρούρηση από τους εργαζόμενους του Καποδιστριακού, ενώ «ρήγμα» σημειώνεται ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις: ανακοινώθηκαν καταλήψεις σε 7 σχολές τις οποίες δεν αναγνωρίζουν τα στελέχη της ΔΑΠ.

Την ίδια ώρα στο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την απεργία, όχι όμως και την περιφρούρηση του ιδρύματος. Τα μαθήματα – σε όσες σχολές δεν έχουν κατάληψη- γίνονται, όμως οι εργαζόμενοι δεν παρέχουν καμία υπηρεσία.

Αργά χθες το βράδυ συνεδρίασαν οι φοιτητές όλων των πολυτεχνικών σχολών. Από τις 9, υπό κατάληψη σήμερα παραμένουν οι 6. Οι γενικές συνελεύσεις των μηχανολόγων και των χημικών μηχανικών αποφάσισαν να «απελευθερώσουν» τα κτίρια. Οι πολιτικοί μηχανικοί είχαν πάρει την ίδια απόφαση από το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, στη σχολή των Πολιτικών Μηχανικών από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν οι επαναλειπτικές εξετάσεις, ενώ μια πληροφορία που ήθελε αυτές να έχουν αναβληθεί λόγω... μποϋκοτάζ εκ μέρους των φοιτητών που δεν προσήλθαν για να εξεταστούν, διαψεύστηκε από τον Κοσμήτορα.




newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου