Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αποχώρηση Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» στην Κουμουνδούρου

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα του Πέτρου Τατσόπουλου...


Πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο βουλευτής να ξεκαθαρίσει την θέση του για το εάν επιθυμεί να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ή σκέπτεται να αποχωρήσει ακολουθώντας άλλους δρόμους.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ώρες η ένταση ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και την Κουμουνδούρου κορυφώθηκε όταν ο Βασίλης Μουλόπουλος με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή στην οποία κατέχει διευθυντική θέση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει το γελωτοποιό του. Η Νέα Δημοκρατία έχει τον Άδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο, και εμείς τον Τατσόπουλο...».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος σήκωσε το γάντι και μέσω Facebook, απάντησε: «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο-σήμερα- στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων».

Η διαφοροποίηση του Πέτρου Τατσόπουλου από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες και κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν διαφώνησε ανοικτά με τα σενάρια συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε μάλιστα στο θέμα Τατσόπουλου λέγοντας ότι «έχει εκφράσει διάφορες απόψεις σε κάποια ζητήματα, το τελευταίο διάστημα, οι οποίες απέχουν πάρα πολύ από τις συλλογικές μας εκτιμήσεις και τοποθετήσεις».

Οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου λένε ότι πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να διαγράψει τον βουλευτή αφού δεν πιστεύει ότι τέτοιου είδους θέματα λύνονται με καταστατικές διαδικασίες αλλά και αυτός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι οποίες διαφωνίες θα πρέπει να συζητιούνται κατ αρχήν στα αρμόδια όργανα.

Στελέχη πάντως της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται να έχει κάνει την επιλογή του και να θέλει να αποχωρήσει συμμετέχοντας στην κίνηση των 58 ή σε κάποιο άλλο πολιτικό μόρφωμα των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης. Ισχυρίζονται ότι η στενή του φιλία με την ποιήτρια Κική Δημουλά και με την συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της στάσης του το τελευταίο διάστημα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου