Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΦΤΑΣΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ» Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Μετ΄ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους του Λεκανοπεδίου λόγω των έντονων βροχών και των τοπικών καταιγίδων που σημειώνονται από το πρωί στην Αττική...

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, από τις 08.30 το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα, καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Λ. Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο φονικός κυκλώνας «Κλεοπάτρα» που έπληξε τη γειτονική Ιταλία έφτασε εξασθενημένος στην Ελλάδα, δίνοντας βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, από το μεσημέρι αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά ο καιρός.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς στα βόρεια, από 10-21 βαθμούς στα κεντρικά, από 14 έως 22 βαθμούς στα νότια, από 13 έως 21 βαθμούς στα δυτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι, ωστόσο, την Πέμπτη το απόγευμα έως την Παρασκευή ένα άλλο χαμηλό θα δημιουργηθεί στην περιοχή της χώρας μας, οπότε και ενδεχομένως να δημιουργηθεί ένα ανάλογο -με μικρότερες όμως εντάσεις- καιρικό σύστημα.
Αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Από το μεσημέρι θ εκδηλωθούν καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Tην Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική νησιώτη χώρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα για την εποχή.




newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου