Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στις ανακρίτριες Μπούκουρας, Γερμενής και Ηλιόπουλος της Χ.Α

Με την κατηγορία της συγκρότηση και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καλούνται σήμερα άλλοι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να απολογηθούν ενώπιον των δυο ειδικών ανακριτριών...

Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα. Η βουλευτική ασυλία των τριών βουλευτών είχε αρθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Οι τρεις βουλευτές, πάντως, αναμένεται να ζητήσουν από τις δυο ανακρίτριες κ.κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ειδικότερα, για τον βουλευτή Γ. Γερμενή ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του στους ανακριτές προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος κατονομάζει το συγκεκριμένο βουλευτή ως «Ταγματάρχη», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών: «Με έμαθε να σκοτώνω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Εξίσου επιβαρυντικά είναι και τα στοιχεία για τον Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεση του ότι είναι ο αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου, αλλά και «αρχηγός» του κυκλώματος που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Ως πρόσωπο με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση χαρακτηρίζουν οι ανακριτές τον Π. Ηλιόπουλο. Πρόκειται για τον βουλευτή που έχει κάνει ελέγχους σε πάγκους στη λαϊκή, ενώ φέρεται να έκανε και ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους.





http://adf.ly/ZpAC0

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου