Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γλαύκο Κληρίδη

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον ιστορικό της ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη. Η κηδεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας τελείται στις 11.00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο ενώ της Εξόδιου Ακολουθίας θα πρωτοστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος...

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Μεγαλονήσου αλλά και πλήθος Κυπρίων θα παρευρεθούν στην κηδεία. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην κηδεία αναμένεται να παραστούν και άλλοι ξένοι επίσημοι.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας, Σίμος Κεδίκογλου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κίμων Μπένος, Συνεργάτης Πρωθυπουργού και Βασίλης Παπαϊωάννου, Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο.

Η σορός του αείμνηστου πρώην προέδρου τέθηκε χθες σε λαϊκό προσκύνημα τη στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Σε κλίμα βαρύτατου πένθους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, άνοιξαν στο προεδρικό μέγαρο το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Διαβάστε εδώ: newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου