Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μπαράζ μηνύσεων κατά του Άδωνι...

Μπαράζ μηνύσεων ξεκινάει, όπως φαίνεται, κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Μετά τον δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά στα πρόθυρα του να καταθέσουν
μήνυση εναντίον του υπουργού είναι ο... πρώην δήμαρχος Πάρου, Κώστας Αργούζης, αλλά και οι δήμαρχοι της Σίφνου, της Σικίνου και της Κιμώλου.


Η κατάσταση στον χώρο της υγείας που συνεχώς χειροτερεύει, με τις υγειονομικές μονάδες των νησιών να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης, εντείνουν...
το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των νησιών.

Ιδιαίτερα εκτεθειμένο από αυτήν την εικόνα είναι το αρμόδιο υπουργείο, που ενώ παρείχε συνεχείς υποσχέσεις για μεταστροφή της κατάστασης, αποδείχθηκε τελικά ανακόλουθο.

Ένα βήμα πριν τη μήνυση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη είχε φτάσει και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου. Η πλειοψηφία όμως του περιφερειακού συμβουλίου απέρριψε το αίτημά του.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας και κάθε αρμοδίου, που κατέθεσε ο δήμαρχος Τήνου στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σύρου, βασίστηκε σε ομόφωνη συμφωνία του δημοτικού συμβουλίου, εξαιτίας της απερίγραπτης κατάστασης των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, η κίνηση αυτή προέκυψε ως απόρροια της «οδυνηρής χειροτέρευσης της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου λόγω της ελλείψεως γιατρών, των αγροτικών γιατρών (φεύγει ένας ακόμη, 5 κενά επί συνόλου 6 θέσεων!), της παθολόγου που ουσιαστικά δεν εκτελεί εφημερίες και της επικείμενης παύσης συνταγογράφησης από 6-12-2013».

Αφορμή για την ύστατη αυτή προσπάθεια του δήμου «στάθηκε ιδιαίτερα το πρόσφατο γεγονός της παραίτησης της Επιστημονικής Διευθύντριας και της αναπληρώτριας της στο Κέντρο Υγείας Τήνου, αλλά και το ότι για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τίθεται σε έγγραφο που φέρει τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού»


Πηγή: εφημερίδα Πρόοδος Δωδεκανήσου


Από nonews-NEWS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου