Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

"Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας,όχι η Ελλάδα(!)" λέει ο Γερμανός Πρόεδρος..

Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας
«Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt.

Κάποιος θα πρέπει να ζητήσει απ΄τον θρασύ κ.Χέρτσογκ να εξηγήσει αν μπορεί βέβαια,ετοιμολογικά, τη λέξη "Demokratie" την οποία χρησιμοποιεί στη γλώσσα του για να περιγράψει το πολίτευμα για το οποίο μιλάει.

Το σχόλιο, που δέχεται επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις...διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν» ανέφερε.

Και όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της Δημοκρατίας, απάντησε: ««Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης.

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλη της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Γερμανίας. «

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζοντας πως «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου