Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σοκάρουν οι καταθέσεις για τη δράση της Χ.Α.

Σοκάρουν οι καταθέσεις για τη δράση της Χ.Α.
Την κατάθεση του πατέρα ενός ανήλικου μαθητή Λυκείου που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν στην διάθεση του οι Εφέτες Ανακρίτριες που διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση....


Ο μάρτυρας, πατέρας 17χρονου μαθητή, κατέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία για την περιπέτεια του γιου του που δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι από «χρυσαυγίτες», όπως καταγγέλλει ο ίδιος, όταν έγραψε την λέξη «ΑΝΤΙΦΑ» στο θρανίο συμμαθήτριάς του η οποία είχε σχέση με νεαρό υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα η επίθεση σχεδιαζόταν μία εβδομάδα μετά το περιστατικό με το θρανίο και αυτό προκύπτει από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσαν ο δράστης, η κοπέλα του και άλλα πρόσωπα.

Τα επίμαχα μηνύματα περιέχονται στη δικογραφία και σε κάποια από αυτά ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να γράφει προς την φίλη του ότι «η δουλειά πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται» και σε άλλο μήνυμα αναφερόμενος στον μαθητή ότι «δεν θα την γλυτώσει» .

Για την υπόθεση έχει καταθέσει και η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό: «Είδαμε έναν μαθητή μας της Β' Λυκείου να έρχεται αιμόφυρτος προς το σχολείο... Όταν τον ρωτήσαμε ποιοι του επιτέθηκαν μας είπε "ξέρω ποιοι είναι, φόραγαν κουκούλα από το μπουφάν, αλλά δεν θέλω να σας πω». Του είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από το λαιμό του. Οι γιατροί είπαν ότι σχεδόν κόπηκε η μύτη του και το τραύμα στο λαιμό πλησίαζε την καρωτίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Το πρόσωπο που μου κατονόμασαν ως δράστη τον είχαν δει άλλοι μαθητές να περιμένει μια μαθήτρια έξω από το σχολείο. Μου είπαν ότι είναι "χρυσαυγίτης" και ότι της έλεγαν "τι θέλεις με αυτό το φασίστα;". Πιθανώς αυτά να μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο».

Οι δύο ανακρίτριες μελετούν επίσης καταθέσεις και από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχών που σημειώθηκαν επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην δικογραφία πλέον περιέχονται οι καταθέσεις του δήμαρχου Ραφήνας Γιώργου Χριστόπουλου για την επίθεση από μέλη της ΧΑ σε πάγκους έξω από εκκλησία στις 7/01/13, του δημάρχου Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη που έχει δεχθεί καταγγελίες για επιθέσεις μελών της οργάνωσης σε αλλοδαπούς, του δημοτικού Συμβούλου Νίκαιας Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου για την επίθεση από την ΧΑ σε αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέλλη Παπαχελά, δημοτική σύμβουλος Αθήνας, κατέθεσε ότι ήταν μάρτυρας σε επίθεση στην πλατεία Βικτώριας κατά αλλοδαπών μετά τη δολοφονία στην οδό Ηπείρου. Στην επίθεση οι χρυσαυγίτες, όπως λέει, χρησιμοποίησαν καδρόνια και κράνη και κυνηγούσαν και έδερναν μικροπωλητές, «ακόμα και μητέρες με παιδιά».

Ο Κων. Παπαϊωάννου πρόεδρος της εθνικής επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου στην κατάθεση που έχει δώσει επεσήμανε ότι έχουν καταγραφεί τρεις επιθέσεις που κατέληξαν σε ανθρωποκτονίες, ένας εμπρησμός, μια απόπειρα εμπρησμού και μια εισβολή σε κατοικία Ιμάμη. Αναφέρθηκε επίσης σε «συγκεκριμένο τρόπο δράσης» των μελών της ΧΑ είτε πρόκειται για μηχανοκίνητες επιθέσεις είτε από μέλη πεζών περιπολιών με συνοδεία σκύλων και χρήση όπλων όπως μαχαίρια, αλυσίδες, σπασμένα μπουκάλια, λοστοί κλπ.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου