Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η Κυβέρνηση παίρνει πίσω το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Κυβέρνηση παίρνει πίσω το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια
Τι και αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου, η κυβέρνηση και ειδικά έβαλε το θέμα στο ψυγείο, καθώς η Νέα Δημοκρατία υπαναχωρεί υπό το βάρος έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων και δεν κρίνει σκόπιμη την άμεση προώθηση μιας ..........
σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
Η προοπτική να ενταχθεί σχετική τροπολογία στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η οποία αναδείχθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με κλιμάκιο επιτελικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείφθηκε χθες και πλέον αναζητείται καταλληλότερος χρόνος για να εξεταστεί το ζήτημα.

Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τα «Νέα» θα υπάρξει τελικώς, μόνο μία προσθήκη η οποία θα προβλέπει αυστηρές ποινικές κυρώσεις και για όσους υποκινούν τη βια σε σχέση με το γενετήσιο προσανατολισμό. Κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργικού επιτελείου, ωστόσο, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης παγώνει προσωρινά καθώς διαπιστώθηκε ότι οδηγεί σε καταιγίδα αντιδράσεων από την πλευρά των «γαλάζιων» βουλευτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το ζήτημα υπήρξαν χθες αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφευχθεί ένα βραχυκύκλωμα στον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω της αναδίπλωσης.

Κυβερνητικοί παράγοντες πάντως αναγνώρισαν ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί νομοθετικά το ζήτημα, έπειτα από τις δυο καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου