Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Βρέθηκαν δουλειές για τους δημοτικούς αστυνομικούς..

Βρέθηκαν δουλειές για τους δημοτικούς αστυνομικούς..
Προς ΕΛ.ΑΣ., σωφρονιστικά καταστήματα και υπηρεσίες μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών οδεύουν κατά κύριο λόγο οι δημοτικοί αστυνομικοί που βγήκαν στη διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβρη. ..

Ειδικότερα... σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα μεγάλο κομμάτι των 3.500 που βγήκαν στη διαθεσιμότητα πηγαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία (περίπου 1.500 με 1.600 υπαλλήλους), ενώ ένας σημαντικός αριθμός (700 άτομα) θα τοποθετηθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα ως φύλακες.

Και στην Εφορία

Ακόμα 400 υπάλληλοι θα καλύψουν τα κενά στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ περίπου 300 θα πάνε στις υπηρεσίες δίωξης του παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που διέθεταν πτυχία οικονομικών σπουδών και με αυτό τον τρόπο αξιοποιούνται.

Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας που αξιοποιείται σε θέσεις και υπηρεσίες αντίστοιχες με τα προσόντα τους, δίδεται η ευκαιρία σε υπηρεσίες με σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης να βρουν το προσωπικό που τους λείπει, όπως είναι σωφρονιστικά καταστήματα, φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα, μέχρι οι δημοτικοί αστυνομικοί να πάνε στις καινούργιες τους θέσεις, είναι τα εξής:

1 Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών, βάσει της γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα.

2 Οι δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

3 Μέσα σε 10 ημέρες από τη λήξη αυτής της προθεσμίας οι φορείς υποδοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προχωρεί στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

4 Μέσα σε 15 ημέρες από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

5 Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης - μεταφοράς του φορέα υποδοχής.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου