Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ
ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η πολιτική στήριξη της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ στην ελληνική κυβέρνηση και στην προσπάθεια που καταβάλλει για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι το λιγότερο που μπορεί να περιμένει ο...

πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η συνάντηση στην καγκελαρία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 τοπική ώρα ενώ οι κοινές δηλώσεις θα γίνουν αμέσως μετά. Ο κ. Σαμαράς θα περιγράψει την προοδο που έχει κάνει η χώρα, την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα και θα επιμείνει ότι μόνο διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.

Πολιτική στήριξη αλλά όχι διαπραγμάτευση είναι το κλίμα που απηχούν οι δηλώσεις της ίδιας της Μέρκελ και του εκπροσώπου της όπως και του γερμανικού Τύπου που αναφέρεραι στην επίσκεψη. Η κα Μέρκελ στην ομιλία της στο συνέδριο της “Ζουντόιτσε Τσάιτουνγκ”, όπου θα μιλήσει το Σάββατο και ο πρωθυπουργός, εξήρε τις προσπάθειες της χώρας μας λέγοντας ότι πολλοί στην Τρόικα δεν εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα, ωστόσο τα κατάφερε και γι' αυτό αξίζει τον σεβασμό μας. Έκανε αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα και σημείωσε ότι στο ραντεβού θα ενημερωθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κατάσταση στην χώρα. Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Στάιμπερ πάντως ξεκαθάρισε ότι “δεν θα είναι συνάντηση διαπραγμάτευσης”.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου