Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Συρία: Αιματηρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

Συρία: Αιματηρές συγκρούσεις στο Χαλέπι
Τουλάχιστον 15 άνδρες του συριακού στρατού έχασαν την Πέμπτη τη ζωή τους κατά της διάρκεια συγκρούσεων με ομάδα ανταρτών οι οποίοι προσπαθούν να ανακαταλάβουν στρατιωτική βάση κοντά στο Χαλέπι....

Μάχες σημειώθηκαν και στα βόρεια της Δαμασκού, στην επαρχία Κάλαμουν, όπου ο στρατός έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για να εκδιώξει από την περιοχή εξεγερμένους και τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεκαπέντε μέλη των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας σκοτώθηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και του Μετώπου αλ Νόσρα, καθώς και με ισλαμιστές αντάρτες κοντά στη βάση 80, στην επαρχία του Χαλεπιού», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Στην ορεινή επαρχία Κάλαμουν, στα σύνορα με τον Λίβανο, σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η επαρχία Κάλαμουν είναι στρατηγικής σημασίας γιατί βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, στον δρόμο μεταξύ της Δαμασκού και της Χομς. Αν ο στρατός καταφέρει να τη θέσει υπό τον έλεγχό του, θα εμποδίσει την πρόσβαση των εξεγερμένων στον Λίβανο και τον ανεφοδιασμό τους με όπλα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει από την περιοχή, όπου μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν σημειωθεί σημαντικές μάχες, αναζητώντας καταφύγιο στον Λίβανο.

Επίσης τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Χομς κατά την ανταλλαγή βλημάτων όλμου μεταξύ του στρατού και των ανταρτών.

Στη Δαμασκό, «έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από την ρίψη βλημάτων όλμου από τους τρομοκράτες σε συνοικίες της πρωτεύουσας», σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές.





http://adf.ly/ZiYlj

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου