Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Χρήστος Παππάς

Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ζητούσαν την αποφυλάκιση των τριών προσωρινά κρατουμένων βουλευτών του κόμματος, με αίτησή του ο Χρ. Παππάς ζητούσε ν’ αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση υποστηρίζοντας πως ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή είναι επειδή ήταν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είμαι όμως σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η "Ιφιγένεια" και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την Πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη "εγκληματικής Οργάνωσης", αναφέρει, στην αίτηση που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του στην ανακρίτρια. Υποστηρίζοντας πολλές φορές πως η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική, ο Χρ. Παππάς κάνει λόγο για κυβερνητικές «πιέσεις» στις οποίες δεν μπόρεσε να αντέξει η Δικαιοσύνη «για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, προκειμένου να περάσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που μεθοδεύουν».

Στην αίτησή του ο Χρ. Παππάς βάλλει επίσης κατά των ΜΜΕ και όχι μόνο, στην προσπάθειά του να αποποιηθεί το χαρακτηρισμό του ναζιστή που του έχει αποδοθεί, για κάποιες νεανικές επιλογές του, όπως ισχυρίζεται. «Και όμως εμείς ζήσαμε υπό το βάρος μιας ενορχηστρωμένης "κατακραυγής" των μέσων ενημέρωσης, χαρακτηριστήκαμε ναζιστές (για επιλογές της νεότητάς μας), ενώ την ίδια ώρα εκείνοι που μας έδιναν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, υπουργοποιούσαν άλλους, παρά το ότι είχαν αυτοί τις ίδιες νεανικές επιλογές μ’ εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Χρ. Παππάς καταδικάζει στην αίτηση του και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κρατώντας αποστάσεις και από το Γ. Ρουπακιά για τον οποίο υποστηρίζει πως έδρασε «με βιαιότητα» από δική του πρωτοβουλία, ενώ η πράξη του «είναι βέβαιο ότι εξυπηρέτησε μόνον όλους είναι εναντίον μας και ζημίωσε μόνο το κόμμα μας. Επικαλέστηκε δε αποσπάσματα δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη για να ισχυριστεί πως «χρησιμοποίησαν τη Δικαιοσύνη», στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για λόγους καθαρά πολιτικούς. Αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί εγκληματικής οργάνωσης και απέδωσε τη χρονική περίοδο των συλλήψεων στα αυξημένα ποσοστά τα οποία έδιναν οι δημοσκοπήσεις στη Χρυσή Αυγή. Ο Χρ. Παππάς δεν παρέλειψε να κατηγορήσει εκ νέου τα πολιτικά κόμματα ότι είναι «εστίες ατασθαλιών και διασπάθισης δημοσίου χρήματος». Καταλήγοντας στην αίτησή του υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση αφού, ο ίδιος είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης και δεν είναι, όπως ισχυρίζεται ούτε ύποπτος φυγής ούτε υπάρχει φόβος να διαπράξει κανένα αδίκημα αν αφεθεί ελεύθερος.

Το κατηγορητήριο για Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλο

Διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» από το 1998 έως και σήμερα αποδίδει σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο στους τρεις βουλευτές του κόμματος που εμφανίστηκαν το πρωί στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες.

Ο Γιώργος Γερμενής χαρακτηρίζεται ως ταγματάρχης της οργάνωσης και θεωρείται ο στρατιωτικός εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου με πιο χαρακτηριστική την αποστροφή προστατευόμενου μάρτυρα που είπε «μου έμαθε να σκοτώνω». Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις του αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην επιλογή αλλά και στη στρατιωτική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων μελών.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, φέρεται να είχε την ευθύνη για την αποστολή των SMS που κινητοποιούσαν τα τάγματα εφόδου, εμφανίζεται ως επικεφαλής των πυρήνων της οργάνωσης στη Μαγνησία, ενώ φέρεται ως επιθεωρητής σε ομάδες ελέγχου νομιμότητας , όπως αδειών μικροπωλητών στη Ραφήνα και συμμετοχής παιδιών αλλοδαπών σε νηπιαγωγεία της περιοχής. Η κατηγορία ειδικά για τα νηπιαγωγεία προκαλεί αίσθηση αφού πρόκειται για δικογραφία που βρισκόταν στις αρχικές 33 τις οποίες είχε αποστείλει στη δικαιοσύνη ο Νίκος Δένδιας και αφορούσε σε απειλές εναντίον ιδιοκτητών δυο νηπιαγωγείων που φιλοξενούσαν παιδιά αλλοδαπών.

Χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο αναφέρει:

«Εσύ δε, αφότου εντάχθηκες στην παραπάνω οργάνωση, ανελισσόμενος, σου ανατέθηκε ο σημαίνων ρόλος της ιδεολογικής εκπαίδευσης και κατήχησης νέων μελών της οργάνωσης καθώς και των «νεοσύλλεκτων» μελών των «Ταγμάτων Εφόδου», ενώ παράλληλα, είχες την ευθύνη των κινητοποιήσεων αυτών (με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων κλπ) προκειμένου αυτά να παρέμβουν στις προαποφασισμένες δράσεις-επιθέσεις της οργάνωσης ενώ, εξάλλου, συμμετείχες ως επικεφαλής, με ρόλο επιθεωρητή και σε «ομάδες ελέγχου», επιφορτισμένες (κατά το σχεδιασμό της οργάνωσης) σε έλεγχο νομιμότητας σε διάφορα επίπεδα της κοινωνικής ζωής (νομιμότητα αδειών μικροπωλητών στη Ραφήνα, συμμετοχή αλλοδαπών παιδιών σε νηπιαγωγεία κλπ). Παράλληλα ήσουν επικεφαλής των «πυρήνων» της οργάνωσης στο νομό Μαγνησίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, στον οποίο αναφέρονταν οι «πυρηνάρχες» και εκτελούσαν απαρέγκλιτα τις εντολές σου, με καθετοποιημένη διαδικασία εντολών, εποπτείας και λογοδοσίας. Λόγω δε των ως άνω θέσεων σου στην οργάνωση αλλά και ως βουλευτής επικεφαλής, από κοινού με άλλους, του σκληρού επιχειρησιακού πυρήνα της οργάνωσης, αναφερόμενος απευθείας στον αρχηγό στον αρχηγό Νικόλαο Μιχαλολιάκο διευθύνεις την οργάνωση, μετέχοντας και δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας σχετικές δράσεις-επιθέσεις με τις οποίες η εγκληματική οργάνωση «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» εμφανίζεται, διαπράττοντας τα προαναφερόμενα εγκλήματα αλλά και άλλα, ότι δήθεν εκφυλίζει τους θεσμούς της Χώρας και «υποκαθιστά» τις νόμιμες Αρχές του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης (αρμόδιες για την τήρηση της τάξεως και της ασφάλειας, τον έλεγχο της νομιμότητας, την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, την θεσμική διενέργεια εκδηλώσεων σε ιστορικές επετείους και εορτές κλπ) προβαίνοντας μεταξύ άλλων, σε βίαιες και ρατσιστικού περιεχομένου επιθέσεις σε βάρος ημεδαπών, στοχοποιημένων ως ατόμων διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών κλπ αντιλήψεων, ξένων μεταναστών, Ρομά αλλά και γενικά όσων δεν ανήκουν στην «λαϊκή ενότητα της φυλής» σε ολόκληρη της Ελλάδα».

Ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, εμφανίζεται να έχει τον απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της ΧΑ στην Κορινθία, με επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, ενώ με βάση κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκεται σε πρακτικές παροχής «προστασίας» σε διάφορα μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου