Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

"Κλέβουν" λεφτά απ’ τους ανέργους...

"Κλέβουν" λεφτά απ’ τους ανέργους...
Κονδύλια 4,3 δισ. ευρώ προέβλεπε για τη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο την τελευταία εξαετία. Οι κυβερνήσεις όμως απορρόφησαν μόνο το...
... 49% .


Θλιβερό και εξοργιστικό… Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας 6ετίας να απορροφήσουν ούτε το 50% των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στην Ελλάδα, λοιπόν, του 1.500.000 ανέργων κάνουμε δώρο πάνω από 2 δισ. ευρώ στον κοινοτικό προϋπολογισμό (βλέπε Γερμανία), λόγω ανικανότητας των κομμάτων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν ακόμη και σήμερα τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το ποσό που δικαιούνταν να εισπράξει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη διάρκεια του ΕΣΠΑ 2007-2013 ήταν 4.312.800.403 ευρώ. Και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013 η χώρα μας είχε απορροφήσει από το ποσό αυτό μόνο το… 49%.

Με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς, τα ποσά που αναλογούν στα κράτη-μέλη και δεν χρησιμοποιούνται επιστρέφουν στις χώρες που έχουν καθαρή συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Με άλλα λόγια στη Γερμανία, η συμμετοχή της οποίας στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ανέρχεται στο 30%. Νέο success story της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Βρούτση...



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου