Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τζαμτζής: Μπορώ να πουλήσω και πατάτες

Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε πρωτοσέλιδο δύο φορές. Την πρώτη ως... Ρομπέν των αγροτών στον φόρο ακινήτων. Την δεύτερη ως... σωματοφύλακας των προνομίων των «300». Η φράση «οι βουλευτές κάνουν το σκατό τους παξιμάδι» προκάλεσε καταιγισμό καθόλου κολακευτικών σχολίων. Από «προκλητικός» και «ανεπάγγελτος» μέχρι «χοντρός», ενώ σε κάποια καφενεία στα μέρη του έβγαλαν και δίσκο για να ενισχύσουν τον... φτωχό βουλευτή Πέλλας Δάνη Τζαμτζή!

«Κάνω παρέα με πολίτες που έχουν πρόβλημα. Ξέρω ότι πρώτοι αυτοί κάνουν το σκατό τους παξιμάδι», δηλώνει στη Realnews μόλις συνειδητοποίησε τον αντίκτυπο που είχε η φράση του στο ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, και όχι μόνον.

«Είπα μία φράση καθ’ υπερβολή, γιατί ξέρω βουλευτές που είναι καταχρεωμένοι. Αναφέρω χαρακτηριστικά τον Ευάγγελο Πολύζο, που έπαιρνε το ένα δάνειο για να ξεχρεώσει το προηγούμενο».

Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σκοπό να... ξεπλύνει και τους «300»: «Ούτε υπερασπίζομαι όλους τους πλούσιους βουλευτές ή αυτούς που έχουν σπόνσορες», λέει και πετάει το γάντι σε ορισμένους συναδέλφους του. «Ζητώ να αναρτηθούν τα πόθεν έσχες όλων διαχρονικά για να φανεί ο βαθμός πλουτισμού του καθενός. Λεφτά εγώ από την πολιτική δεν έχω κάνει. Δεν δέχομαι κουβέντα γιατί δεν πλούτισα, δεν άρπαξα, δεν έκλεψα», επισημαίνει και επικαλείται τις ελάχιστες καταθέσεις που δηλώνει κάθε χρόνο.

Τι απαντά, όμως, στους πολίτες που παίρνουν έναν πενιχρό μισθό εν καιρώ κρίσης; «Τα 5.400 δεν τα βάζω στην τσέπη μου. Δεν πάνε σπίτι μου. Στην πολιτική μου δραστηριότητα πάνε. Αν είχα την οικονομική δυνατότητα να κάνω πολιτική χωρίς να σκέφτομαι και το τελευταίο ευρώ, θα ήμουν ευτυχής να πηγαίνουν στα συσσίτια», τονίζει.

Διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου