Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη ακόμη ένας δραπέτης των Αλβανικών φυλακών

Συνελήφθη ακόμη ένας δραπέτης των Αλβανικών φυλακών
Kατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που ξεκίνησε χθες στον Γράμμο στην Καστοριά και συνεχίστηκε τα ξημερώματα συνελήφθη σήμερα στις 06.30 π.μ. στην Χρυσή ένας ακόμη 31χρονος Αλβανός. Πρόκειται για τον Eduart Lulo. Ο συλληφθείς δεν έφερε οπλισμό.


Το σημείο που εντοπίστηκε ο Lulo, ήταν πολύ κοντά στην περιοχή όπου συνελήφθη χθες και ο Gezim Toma.

To θρίλερ της καταδίωξης

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στις 19.00 το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στον Γράμμο στην Καστοριά.

Αστυνομικοί, με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ και τη χρήση θερμικλων καμερών, εντόπισαν και καταδίωξαν ομάδα οπλισμένων ανδρών και ακολούθησε συμπλοκή. Συνελήφθη ένας άνδρας που έφερε καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι οπλισμένοι φέρονταν να είναι οι δραπέτες από τη φυλακή Ντρένοβα στην Κορυτσά και κινούνταν στην περιοχή πεζοί. Μάλιστα οι αλβανικές αρχές είχαν ειδοποιήσει τις ελληνικές για επαγρύπνηση σε περίπτωση που εκείνοι περνούσαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αντίστοιχη ειδοποίηση είχε αποσταλεί και στην πΓΔΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους είχαν εντοπίσει πριν από δύο με τρεις ημέρες με θερμικές κάμερες και τους είχαν στήσει μπλόκα. Ένα από αυτά τα μπλόκα ήταν στο Γράμμο όπου συνελήφθη αρχικά ένα άτομο το οποίο έχει τραυματιστεί. Πρόκειται για τον Gezim Toma. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τα ξημερώματα εντοπίστηκε και ο Eduart Lulo. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω σημείο αποτελεί πέρασμα παράνομων μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονταν και αυτά στη σύλληψη του δραπέτη Gezim Toma, ενώ σημείωναν ότι αναζητούνταν οι συνεργοί του, επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες ονόματι Eduart Lulo και Haxhiraj Reiz, οι οποίοι φέρονταν να είναι οπλισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις από τους επτά επικίνδυνους ισοβίτες οι οποίοι κατάφεραν το βράδυ του Σαββάτου να αφοπλίσουν τους φύλακες και να δραπετεύσουν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κορυτσάς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, του γενικού εισαγγελέα και του υπουργού Δικαιοσύνης, ζήτησε από τους πολίτες να προσέχουν διότι οι δραπέτες είναι οπλισμένοι και να ενημερώσουν τις Αρχές σε περίπτωση που τους αντιληφθούν.

Οι αλβανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της απόδρασης από τη φυλακή Ντρένοβα, όπου φιλοξενούνται 320 κρατούμενοι.

Η αλβανική αστυνομία δίνει αμοιβή 5.000 ευρώ για οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τους δραπέτες.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου