Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μπράβο κατ’ εντολή ιδιοκτήτη εστιατορίου

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μπράβο
Το θύμα, πατέρας ενός δίχρονου παιδιού. Ο μπράβος, Τσετσένος από το Γκρόζνι.

Νέα στοιχεία συνεχώς έρχονται στη δημοσιότητα για την αποτρόπαια δολοφονία του 28χρονου Τάσου Ντούπη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μπράβο κατ’ εντολή ιδιοκτήτη εστιατορίου στην οδό Γερανίου στην Ομόνοια. Όπως αποδείχθηκε ο δολοφόνος του 28χρονου από την Πηνεία Ηλείας, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, είναι ...

ένας 39χρονος μπράβος που έχει γεννηθεί στο Γκρόζνι της Τσετσενίας...

Το θύμα λογομάχησε αρχικά με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου επειδή ο τελευταίος αρνούνταν να πληρώσει τα δεδουλευμένα που χρωστούσε σε πρώην εργαζόμενη, φίλη του νεαρού. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ειδοποίησε τον 39χρονο Τσετσένο, μπράβο της περιοχής, ο οποίος γρονθοκοπούσε με σφοδρότητα τον νεαρό άνδρα στο κεφάλι. Ο μπράβος φορούσε γάντια που είχαν μέταλλο εσωτερικό και ήταν τέτοιο το μένος του που συνέχισε να χτυπά και να κλωτσά τον άτυχο 28χρονο ακόμη κι όταν είχε πέσει αναίσθητος. Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως ήταν αργά, είχε χάσει τη ζωή του από τα χτυπήματα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο μπράβο, αλλά και τον 43χρονο διαχειριστή του καταστήματος.

Ο Τάσος Ντούπης έφυγε το μεσημέρι της Τρίτης για την Αθήνα, καθώς χθες επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ο πεθερός του και η σύζυγος του 28χρονου βρισκόταν ήδη στην πρωτεύουσα. Το ταξίδι του 28χρονου, ο οποίος εργαζόταν στην αποθήκη της ΕΑΣ Αμαλιάδας με τις ζωοτροφές στην περιοχή της Εφύρας και διέμενε μόνιμα με τη γυναίκα και τη μόλις 2,5 ετών κόρη του στο Μαζαράκι, δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση αυτό που θα ακολουθούσε και θα στοίχιζε την ίδια του τη ζωή.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η εξής:

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 28χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε το απόγευμα της 19-11-2013 μέσα σε εστιατόριο στην οδό Γερανίου στη περιοχή της Πλ. Ομονοίας.

Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 και 43 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το θύμα μαζί με δύο (2) φιλικά του πρόσωπα, έναν ημεδαπό και μία ημεδαπή, μετέβησαν το απόγευμα της 19-11-2013 σε εστιατόριο στην οδό Γερανίου, στη περιοχή της Πλ. Ομονοίας, προκειμένου η ημεδαπή να παραλάβει χρήματα, που της οφείλονταν από την απασχόλησή της, σε προγενέστερο χρόνο στο ανωτέρω κατάστημα. Όταν ενημερώθηκε ο 43χρονος, ο οποίος είναι ο διαχειριστής του καταστήματος, για την παρουσία και την απαίτηση των οφειλομένων χρημάτων από την ημεδαπή, ειδοποίησε τηλεφωνικά τον 39χρονο να μεταβεί στο εστιατόριο. Μόλις αυτός έφτασε στο κατάστημα, άρχισε να λογομαχεί με το θύμα και αρχικά τον χτύπησε στο πρόσωπο και στο κεφάλι με γροθιές. Όταν το θύμα έπεσε στο πάτωμα συνέχισε να τον χτυπά, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, στο πρόσωπο και στο σώμα με γροθιές και κλωτσιές. Ο 28χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, συνεπεία βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που μετέβησαν άμεσα στο κατάστημα, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 39χρονο δράστη, ενώ ο 43χρονος διαχειριστής του καταστήματος συνελήφθη αργότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Πηγή: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου