Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Φόβοι για αντάρτικο λόγω ασφαλιστικού και ενιαίου φόρου

Ο Προϋπολογισμός -αν και είναι στον αέρα- θα ψηφιστεί, όπως εκτιμά το Μαξίμου, αλλά δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί με τα νομοσχέδια για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και την απελευθέρωση πλειστηριασμών, τα οποία πρέπει να ψηφιστούν μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Η πιο κρίσιμη περίοδος για την κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να επηρεάσει εν πολλοίς και τη μακροημέρευσή της, αρχίζει σήμερα στη Βουλή, καθώς στις 6 το απόγευμα ξεκινά -με την επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών- η μάχη του Προϋπολογισμού για το 2014.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η επεξεργασία του θα ολοκληρωθεί στην επιτροπή στις 27 Νοεμβρίου, ενώ θα μεσολαβήσει κενό διάστημα μίας εβδομάδας μέχρι το σχέδιό του να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία για την ψήφισή του, η οποία ως συνήθως θα ενέχει και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης. Βέβαια, μέχρι τότε ο Προϋπολογισμός θα έχει υποστεί πολλές διορθώσεις. Η κυβέρνηση πάντως δεν ανησυχεί για την ψήφισή του.

Καυτός Δεκέμβριος

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Προϋπολογισμός χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, δηλαδή 149, θέμα καταψήφισής του δεν φαίνεται να τίθεται.

Τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι στη συνέχεια και εντός του επόμενου μήνα, καθώς μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει η Βουλή να έχει ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, την προστασία της α' κατοικίας από πλειστηριασμούς και το ασφαλιστικό του Γιάννη Βρούτση. Εν αντιθέσει με την ψήφιση του Προϋπολογισμού, ο φόβος για εκδήλωση αντάρτικου τύπου Τζάκρη σε μία από αυτές τις ψηφοφορίες -και ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι ο αδύναμος κρίκος- είναι διάχυτος.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου