Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Με ξαφνικό «θάνατο» κινδυνεύει ο ΕΟΠΥΥ

Με ξαφνικό «θάνατο» κινδυνεύει ο ΕΟΠΥΥ
Το κλείσιμο των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ - ακόμη και του Οργανισμού συνολικά- προωθεί το υπουργείο Υγείας, ως έσχατη αντίδραση στις κινητοποιήσεις των γιατρών....


Στην περίπτωση που δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, θα υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις αρχές του 2014 ως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας του ΕΣΥ, ενταγμένες στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Το υπουργείο έχει καταστήσει σαφές ότι η αναδιάρθρωση του οργανισμού θα προχωρήσει, ενώ χαρακτηρίζει ειλημμένη την απόφαση για διακοπή των συμβάσεων με τους περίπου 1.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που έχουν και ιδιωτικά ιατρεία.

Το γεγονός ότι η αντιπαράθεση των δύο πλευρών για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις έχει φτάσει στα άκρα φάνηκε και από τα όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Για διάλογο η πόρτα είναι ανοιχτή.

Όμως όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί», διεμήνυσε.



http://adf.ly/a6DtO

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου