Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της "Παγίας"

Ξεκινά η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της "Παγίας"
Για σήμερα έχει οριστεί να ξεκινήσει -αν και πιθανότατα θα πάρει αναβολή- ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης "Παγίας Προκαταβολής" που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.



Ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατομμυρίων ευρώ Β. Παπαγεωργόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον...άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και δώδεκα υπάλληλους του δήμου.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.
Η υπόθεση της "Παγίας" αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων. Το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ' αυτό το ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκταμιεύτηκε με παράνομο και αδιαφανή τρόπο με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πάντως, η υπόθεση έχει πάρει στο πινάκιο του Κακουργιοδικείου τον αριθμό 33 και είναι πολύ πιθανό το δικαστήριο να μην προλάβει να την δικάσει λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Να σημειωθεί ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπεξαίρεση ‘μαμούθ', μετά από πρόσφατη αναβολή, έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.



http://adf.ly/ZuzTN

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου